top of page

Takistussõidu võistlused Järvamaal

Käisime 21.mail Järvamaal Kalmesaare ratsatalus takistussõidu võistlustel.

Meie meeskond + pildilt puuduvad vanemad ehk taustajõud

Päev algas juba 7st tallis ja lõppes kell 21.30 tagasi koju jõudmisega.


Keili & Nara (sõitsid juhtimisparkuuri) - alles 2,5kuud treeningutest osa võtnud ja juba nüüd tegi oma esimesel võistlusel imelise sõidu (ühtlane rütm, kõik õnnestunud pöörded ja närv ei vedanud samuti alt).


Ively & Tihvani (sõitsid juhtimisparkuuri) - tema trennid võib kahe käe sõrmedel kokku lugeda ning lisaks pidi võistlema hobusega, kellega varasemalt pole õnnestunud koos treenida. Seega pea ees tundmatusse, kuid said hämmastavalt hakkama! Ponil, kel on vaid kaks sõidustiili - kas käsipidur peal või gaas põhjas, lasi 7-aastasel kõik peatused ja pöörded ilusti ära teha.

Heleri & Tihvani - soojenduses arvas poni, et oleks jube vahva hüpata väravanöörist üle (jusiis polnud soojendus tema silmis vajalik), aga õnneks saime rajale tagasi ja ülejäänud soojendus möödus hästi. 60cm hüppas poni ülihästi (oli nii kiirust kui puhtust), kuid ratsanik otsustas oma emotsioonide ülekülluses pärast paari tõket sõidust loobuda. 70cm liikusid ja hüppasid veelgi paremalt, kuid lõpetasid poolel parkuuril kukerpalliga, mis viis kiirabi sõiduga haiglasse. Õnneks läks kõik hästi, uuringu tulemused olid korras ja tuli vaid väike puhkus endale lubada.


Chrysanna & Nara - tegid imelise sõidu 80cm-s, kahjuks üks õnnetu latt pudenes ja tuli sellega leppida, kuid sõiduga jäid kõik osapooled väga rahule. Chrysanna treenib igapäevaselt teise (ühe konkreetse) hobusega, seega võis sõidu üle uhke olla. 100cm olid juba veidi väsinud (Nara pidi umbses keskonnas ootama 5-6h, et saaks võistelda) ja kadus see juhtimine ning rütm teises pooles ära, mille tõttu sõitsid eelviimasest takistusest mööda ning sinna see sõit sel korral lõppes.


Väga seiklusrohkne, kogemusrikas ja ülimalt pikk päev sai sellega lõpu.


Lisaks kõigele olime ka omalt poolt kõige kõrgema parkuuri toetajad.

Esikolmik (ainukesed puhtad sõidud), kes massaažikinkekaardid välja teenisid:

1. Ingermai Rohtsalu - Casilias

2. KädiKrebsbach - Atorette

3. Stella Liinamäe - Auris


Palju õnne ja kohtumiseni!





bottom of page